Proizvodi se naručuju odabirom i popunjavanjem elektronskog formulara (obrasca za narudžbu), telefonskim putem ili e-mailom. Kupac može naručiti proizvod kao neregistrovani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • Virmanom/Internet bankarstvom
  • Pouzećem/gotovinom prilikom preuzimanja
  • Platnim karticama

Plaćanje virmanom/Internet bankarstvom

Odabirom opcije plaćanja virmanom (opštom uplatnicom) ili internet i mobilnim bankarstvom prilikom narudžbe proizvoda, na svoju e-mail adresu primićete podatke potrebne za izvršenje uplate u vidu ponude za plaćanje. Ponuda za plaćanje smatra se ugovorom na daljinu. Više informacija o obvezama prodavatelja i pravima kupca u ugovoru na daljinu pročitajte u Uslovima korištenja.
Ukoliko kupac nije primio podatke potrebne za izvršenje uplate, odnosno nije dobio obavještenje da je ugovor sklopljen nakon završenog procesa naručivanja, sugerira se provjeriti:
(1) je li poruka u Junk/Spam/Otpad/Trash folderu ili
(2) je li sandučić ili inbox pun.
Proces isporuke (dostave) na navedenu adresu počinje kada evidentiramo uplatu u našem sistemu.

Plaćanje pouzećem/gotovinom prilikom preuzimanja

Opcija plaćanja prilikom preuzimanja omogućuje vam da račun podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu.

Plaćanje platnim karticama

Moguće je platiti jednokratno putem Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, Diners, CUP i JCB platnim karticama. Prilikom kupovine platnom karticom kupca se preusmjerava na stranicu pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stepenom zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Lični podaci iz narudžbe sakupljaju se, obrađuju i koriste u skladu s odredbama važećih zakona u BiH.

Rokovi isporuke

Naručeni proizvodi isporučuju se najkasnije u roku 5 radnih dana od vidljive uplate na računu prodavatelja. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, prodavatelj je dužan odmah obavijestiti kupca, a kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. U rokove za isporuku ne računaju se:
• dan prijema narudžbe/zahtjeva
• vrijeme kašnjenja zbog netačne i nepotpune adrese kupca
• vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje prodavatelj nije kriv
• neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka
U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, prodavatelj će pristupiti isporuci robe po gore navedenim rokovima koji teku od potvrde narudžbe, a kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom preuzimanja proizvoda.

Dostava na željenu adresu

Dostava na željenu adresu vrši se unutar 3 – 5 radnih od vidljive uplate. Dostava se izvršava do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Dostava se izvršava svakim radnim danom do 16 sati.
U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dostavnoj adresi, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke ili primatelja kontaktira telefonski radi daljnjeg dogovora.

Cijene dostave

Troškovi dostave proizvoda saopštavaju se prilikom naručivanja kod svakog pojedinog proizvoda, te ukupni troškovi dostave u slučaju naručivanja više proizvoda.
Cijena dostave proizvoda unutar Bosne i Hercegovine je 9 KM te je zasebno istaknuta na maloprodajnom računu. Za narudžbe u zemlje izvan Bosne i Hercegovine, cijena dostave obračunava se prema ukupnoj masi paketa (u kilogramima) i odgovarajućoj cijeni za tu masu prema cjenovniku dostavne službe. Cijena dostave proizvoda takođe je zasebno istaknuta na ponudi i maloprodajnom računu.
Izuzetno, u sklopu određenih prodajno-promotivnih akcija, cijena dostave neće se zaračunavati, a o čemu će potrošači biti na više mjesta i pravovremeno obavješteni.
Za narudžbe iznad 100 KM, dostava je besplatna.

Uslovi preuzimanja dostave

Svi proizvodi pakovani su u transportnu ambalažu na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Prilikom preuzimanja proizvoda svaki je kupac dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu koju dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Moja košara
Close Lista želja
Close Recently Viewed
Uporedi sljedeće artikle (0 Artkla)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Kategorije