Kako odabrati savršen transporter za psa?

 

Odvođenje kućnog ljubimca na kraće ili duže destinacije često nije izvodljivo “na rukama”, zato je potrebno obezbjediti najudobniju i najbezbjedniju “kreaciju” za njegov prevoz ili prenošenje.

U određenim situacijama transport ljubimca predstavlja neminovnost, bilo zbog njegove bezbjednosti, pravila vezanih za javni prevoz ili drugih razloga.

Takva “aktivnost” ponekad može biti neprijatna i nama i našem psu. Problem može predstavljati težina ljubimca, glomaznost torbe/transportera u kome ga prenosimo, a njemu će biti težak i stresan boravak u tijesnom, mračnom i nepoznatom prostoru. Zbog toga je važno da uradimo sve kako bismo transport učinili što prijatnijim.

Transporteri

Oni su obično napravljeni od plastike, sa metalnim rešetkama, koje služe kao vratanca, na koja pas ulazi i iz njih izlazi.

Služe za siguran transport psa na dalje destinacije, prilikom putovanja ali i radi posjete veterinaru. Praktični su zbog toga što se u njima mogu prenositi mali, srednji pa i veliki psi. Njihova mana je pak u tome što su često glomazni, teški i neudobni za nošenje.

Kad birate transporter za ljubimca, obratite pažnju na:

Dimenzije

Odabir transportera odgovarajućih dimenzija nije težak zadatak: važno je da pas može komotno da stane u njega, posebno ako je dostigao maksimalnu veličinu. Trebalo bi da ima dovoljno prostora da se u njemu okrene i da, dok leži na boku, može da ispruži šapice. Ipak, nemojte uzimati najveći mogući transporter! On ne treba da bude preveliki u odnosu na ljubimca. Ukoliko pas ima previše prostora, on može jedan deo transportera da koristi za spavanje, a drugi da iskoristi kao toalet, što ne bi valjalo. Ukoliko je transporter dobrih dimenzija, tako nešto ne bi trebalo da se dešava.

Materijal

Ako su putni transporteri napravljeni od kvalitetne plastike, to ne bi trebalo da stvara poteškoće u transportu, osim ukoliko imate čupavog psa. Rasama deblje dlake može biti veoma zagušljivo i vruće, zbog slabe cirkulacije vazduha. Na sreću, postoje i transporteri od žice, tzv. “kavezi” kod kojih vazduh nesmetano kruži, ali se kroz njih mogu lako provući štenci patuljastih pasa, dok ih veliki psi mogu iskriviti pokušavajući da izađu. Mnogi vlasnici izbjegavaju ovu vrstu transportera baš zato što podsjeća na kavez.

Pas mora da ima dovoljno prostora da stoji i sjedi uspravno, leži u prirodnom položaju i okreće se stojeći.

 

KORAK 1. Izmjerite psa
Visina psa – od poda do tjemena (ako pas ima spuštene uši) odnosno do vrhova ušiju ako prirodno drži podignute uši. Na interkontinentalnim letovima treba da ima još 3″ tj. 7.5 cm dodatnog prostora.
Dužina psa – od vrha nosa do repa
Širina psa – gledano odozgo, širina prsa

KORAK 2. Odredite dimenzije transportnog kontejnera
Visina transportera – jednaka visini psa do vrha tjemena (ušiju)
Dužina transportera – dužina psa + pola dužine prednje noge
Širina transportera – 2 x širina psa

 

 

 

 

Izvor:https://ljubimci.telegraf.rs/psi/oprema-za-pse/3575296-hir-ili-potreba-kako-odabrati-savrsen-transporter-i-torbu-za-psa
Ishrana pasa u ljetnom periodu – siti i snažni i tokom ljeta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Moja košara
Lista želja
Recently Viewed
Uporedi sljedeće artikle (0 Artkla)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Kategorije